HM Beheer

 

Verhuurt u panden / appartementen in BOX 3?

Laat u dan niet verrassen door de fiscus dat uw huurinkomsten alsnog progressief belast worden in BOX1!

 

Vastgoedbeleggingen worden in fiscale zin namelijk pas tot 'box 3 beleggingen' gerekend als het inkomen verkregen uit onroerend goed niet wordt aangemerkt als winst uit een onderneming en/of inkomen uit overige werkzaamheden. Hiervan is sprake wanneer een belegger inspanningen verricht die door de belastingdienst worden gekwalificeerd als 'meer dan actief vermogensbeheer'. In dat geval wordt het inkomen uit onroerend goed belast in box 1 tegen een progressief belastingtarief van (maximaal) 52%, waarbij het werkelijke rendement wordt belast.

 

- Int u zelf de huren?

- Gaat u zelf actief op zoek naar nieuwe huurders?

- Maakt u zelf huurcontracten e.d.?

- Regelt u zelf het onderhoud van uw panden?

Als u op meerdere punten JA moet antwoorden en over meerdere panden / appartementen beschikt, dan is de kans groot dat de belastingdienst al uw huurinkomsten alsnog progressief gaat belasten in BOX 1 in plaats van de lucratieve belastingheffing van BOX 3.

 

In hoofdlijnen is het voor de fiscus belangrijk dat u drie aspecten uitbesteed:

1. Financieel beheer

2. Commercieel beheer

3. Technisch beheer

 

Wij kunnen dit allemaal voor u regelen tegen aantrekkelijke tarieven. Neem nu contact met ons op.

 

Over ons

Het contact met de verhuurders en het financieel beheer ligt in handen van Gerard Daniël van DFAA. DFAA is een fiscaaladvies- & administratiekantoor voor het midden- en kleinbedrijf met ruim 20 jaar ervaring. De nadruk ligt bij DFAA op de persoonlijke relatie en benadering. Zij beschikken over een compleet dienstenpakket op administratief en fiscaal gebied. Zowel ondernemingen werkzaam in het midden- en kleinbedrijf als ook ZZP'ers behoren tot hun klantenkring. De kwaliteit van het kantoor wordt gewaarborgd doordat zij zijn aangesloten bij NOAB (Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen). Voor het NOAB-lidmaatschap gelden strenge toelatingseisen. Aangesloten leden worden aan periodieke kwaliteitscontroles onderworpen. Hierdoor worden NOAB-leden door belastingdienst en banken als serieuze kwaliteitsadviseurs erkend. Bekijk hier de website van DFAA voor meer informatie. 

Sissie Albers verzorgt het contact met de huurders en het commercieel beheer. Zij heeft ruim 15 jaar ervaring op commercieel gebied; onder andere adverteren in kranten, magazines, op tv en social media, ontwerpen en ontwikkelen van huisstijlen, brochures en folders, bedenken en uitvoeren van nieuwsbrieven en mailings, opzetten van bedrijven van A tot Z, het ontwerpen en bouwen van websites. Creativiteit, perfectionisme en klantgericht zijn haar kernwoorden. 

 

 

Samen vormen zij een goed team voor het beheer van uw vastgoed. Laat u niet verrassen door de fiscus en neem de tijd voor een vrijblijvend kennismakings- en adviesgesprek! Neem contact met ons op, wij informeren u graag!