Wonen in... Rheden

Over wonen in Midden Gelderland zijn boeken volgeschreven en dat gaan we op deze site niet doen, maar een beetje informatie over het dorp Rheden en haar omgeving delen wij hierbij graag met u.

 

Rheden is een dorp in de Gemeente Rheden, Provincie Gelderland en ligt ten oosten van Arnhem. De Veluwe fungeert als noordelijke grens en de IJssel als zuidelijke grens.

 

Het centrum van Rheden is gesitueerd rond de Groenestraat; de winkelstraat met diverse winkels zoals supermarkten, bakker, bloemenwinkel, doe-het-zelf-zaak, kledingwinkel, kapper, boekwinkel fietsenzaak, e.d. Tevens heeft Rheden diverse restaurants, cafetaria's, café's, pizzaria, Chinees, ijssalon. De Rhedense weekmarkt wordt gehouden op zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur op de hoek Dorpsstraat en Groenestraat.

Het traditionele Bonte Schaap Festival (voorheen schaapscheerdersfeest) wordt ieder jaar in juni gehouden. Deze dag begint vroeg, als de herder met de kudde het dorp binnenkomt. In de winkelstraat is een braderie met kramen, muziek, horeca en oude ambachten. Verder vindt er ieder jaar een Jaarmarkt en Kermis plaats. Rheden heeft tevens een Zorgboerderij, Openlucht zwembad De Hangmat en Jachthaven De Engel.

De Veluwezoom is het oudste Nederlandse Nationale Park. Het Nationaal Park Veluwezoom is met 5000 hectare een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Nederland. U vindt hier rust, kunt wandelen en fietsen en sportieve evenementen beleven. Het dorp Rheden ligt aan de voet van de Posbank. Rheden heeft een schaapskudde en een natuurbezoekerscentrum. Voor meer info kijk op www.veluwezoom.nl.

Met de Rhedense voetveer steekt u zo de IJssel over naar het uitgestrekte recreatiegebied Rhederlaag dat alles heeft voor een heerlijk ontspannen dag in de buitenlucht. Met de ruim 350 hectare aan wateroppervlakte is Rhederlaag een geliefd oord voor watersporters en staat in directe verbinding met de IJssel en natuurlijk de Rijn en de Waal. U kunt er ook lekker lui zonnen op een zandstrand, heerlijk eten of een bezoek brengen aan een charmant dorp.  Vind meer info op www.Rhederlaag.nl.

De dorpen De Steeg, Ellecom, Dieren en Velp liggen om Rheden heen. Op relatief korte afstand van Rheden kunt u een aantal gezellige steden bezoeken. Denk aan Arnhem, Nijmegen, Deventer, Zutphen en vergeet Bronkhorst niet, het kleinste stadje van Nederland. Deze steden zijn omgeven door pittoreske dorpen.

Verder zijn er veel originele kastelen, musea, Nederlands Openlucht Museum, speeltuinen en Burgers Zoo in de nabije omgeving. Een keuze maken uit de honderden culinaire eetgelegenheden zal niet makkelijk zijn.

Fotoimpressie Rheden en omgeving: